Comitetul olimpic german se opune revenirii sportivilor din Rusia şi Belarus în competiţii

Publicat:

Comitetul olimpic german (DOSB) s-a pronunţat în favoarea prelungirii sancţiunilor pentru sportivii din Rusia şi Belarus, pe fondul dezbaterilor privind readmiterea în competiţii a sportivilor din aceste ţări, lansată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), conform DPA, potrivit agerpres.

Este încă ”de neconceput” revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, a declarat DOSB la cererea DPA.


Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi – Black News

Ambele ţări au fost sancţionate în urma invaziei ruseşti lansate în februarie în Ucraina. DOSB a menţionat că evoluţiile recente din război, cum ar fi mobilizarea parţială în Rusia şi atacurile cu rachete ”vizând în special populaţia civilă a Ucrainei”, sunt motive ca sancţiunile să rămână în vigoare.

CIO a lansat recent o dezbatere asupra condiţiilor în care sportivilor din Rusia şi Belarus li se poate permite revenirea în competiţiile internaţionale.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a propus ca sportivii care se distanţează de război să primească eventual permisiunea de a concura din nou.

Citeşte şi: Peste 100.000 de francezi cer în stradă salarii mai mari – Black News

DOSB, ca şi alte comitete olimpice europene, sunt împotriva acestei măsuri şi solicită în plus ca oficialii ruşi şi belaruşi din diverse structuri internaţionale să fie interzişi ”până la noi ordine”.

Reprezentanţii la vârf din ambele ţări, precum şi comitetele olimpice naţionale, nu au fost afectate până acum de sancţiunile CIO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.