X

Comitetul Olimpic Rus i-a compensat pe sportivii care nu au îndeplinit criteriile pentru a concura la JO de la Paris

Comitetul Olimpic Rus i-a compensat pe sportivii care nu au îndeplinit criteriile pentru a concura la JO de la Paris

Comitetul Olimpic Rus a plătit compensaţii pentru 245 de sportivi care nu au îndeplinit criteriile pentru a concura la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunţat joi agenţia RIA, potrivit Reuters.

Sportivii din Rusia şi Belarus, cel mai apropiat aliat al Moscovei în cazul invaziei Ucrainei din 2022, sunt excluşi de la JO, cu excepţia cazului în care concurează ca neutri, fără steaguri, imnuri şi embleme, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Sportivii ruşi şi belaruşi au trebuit, de asemenea, să fie supuşi unui proces suplimentar de verificare pentru a se asigura că nu susţin războiul Rusiei şi că nu au nicio legătură cu armata – ceea ce, potrivit Moscovei, echivalează cu o “conspiraţie” pentru excluderea sportivilor săi.

“Am plătit compensaţii pentru 245 de sportivi. Aceştia sunt sportivii care iniţial nu au primit dreptul de a concura în competiţii internaţionale şi cei care nu au primit statutul de neutralitate”, a declarat directorul general al Comitetului Olimpic Rus, Vladimir Sengleyev, citat de RIA.

Sengleyev a declarat că ultimele plăţi au fost făcute sportivilor la 23 iunie. RIA nu a precizat cu cât au fost despăgubiţi sportivii şi nici care dintre ei au primit bani.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Lista sportivilor ruşi care vor merge la Paris s-a subţiat până la puţin peste o duzină, deoarece mai mulţi şefi de federaţii sportive au declarat că echipele lor nu vor participa la ceea ce ei consideră a fi restricţii umilitoare.

Doar 16 sportivi ruşi sunt programaţi să participe la JO, care se vor desfăşura în perioada 26 iulie – 11 august, comparativ cu 335 de sportivi la ultimele Jocuri Olimpice de vară, de la Tokyo, din 2021.

Tags: Jocurile olimpiceparisrusia
Externe