Comoară de acum 4.500 de ani, găsită pe fundul unui lac. Cercetătorii sunt uimiți 

Publicat:

Comoară de acum 4.500 de ani, găsită pe fundul unui lac. Cercetătorii sunt uimiți

Arheologii din Wisconsin au descoperit cel puțin 11 canoe antice într-un lac, inclusiv o ambarcațiune din 2500 î.Hr. Ei cred că sub ape se află un sit antic și că acolo sunt și alte comori nedescoperite încă. Canoele au fost găsite în Lacul Mendota, scrie New York Post.

Arheologii au spus că primele două canoe antice au fost găsite în lac în 2021 și 2022. Ei au continuat să cerceteze zona și până azi au găsit 11 canoe antice. Unele dintre ele nu vor fi scoase la suprafață, deoarece sunt foarte fragile și s-ar putea distruge. Dr. Amy Rosebrough, arheolog în Wisconsin, a explicat pentru Fox News importanța descoperirii.


„Populațiile indigene din Wisconsin și din Statele Unite ale Americii au pescuit, au călătorit și au făcut comerț pe lacuri și râuri, dar până acum nu am avut o imagine clară cu privire la aceste canoe. Cu ele, oamenii puteau să pescuiască în lacuri mai adânci, să transporte mărfuri pe sute de mile și să călătorească în locuri îndepărtate”, a explicat ea.

Rosebrough a adăugat că arheologii cred că sub ape se află un sit antic, deoarece până acum au găsit în apă diverse unelte din piatră făcute de om. Experții cred că lacul este plin de alte astfel de comori nedescoperite încă.

„E greu să faci cercetări pe lacul Mendota, deoarece vizibilitatea este redusă în timpul misiunilor de scufundare. Chiar dacă nu am găsit situl, descoperirea acestor canoe și a uneltelor găsite în prima canoe, sunt indicii despre cum trăiau oamenii lângă lac acum mii de ani”, a precizat Rosebrough.

Testele arheologice au relevat că cea mai veche canoe datează din 2500 î.Hr., ceea ce ar însemna că a fost construită în jurul perioadei Stonehenge.De asemenea, testele au arătat că aceste canoe găsite aveau vechime diferită, cea mai recentă datând din 1250 d.Hr.

Arheologul a explicat că probabil canoele erau ancorate la un loc în apă în timpul lunilor de iarnă, pentru a fi protejate la îngheț și deformare, acesta fiind probabil motivul pentru care au fost găsite în aceeași zonă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un lider de partid critică manifestațiile de amploare din PMAN

Un lider de partid critică manifestațiile de amploare din PMAN Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, critică autoritățile pentru organizarea manifestațiilor în PMAN...

Nu este vorba doar de Israel și Hamas. Israelul trebuie să se înțeleagă și cu Egiptul

Nu este vorba doar de Israel și Hamas. Israelul trebuie să se înțeleagă și cu Egiptul O dispută între cei doi parteneri din cadrul tratatului...

MAIA solicită ajutor financiar din partea UE pentru fermierii afectați de secetă

MAIA solicită ajutor financiar din partea UE pentru fermierii afectați de secetă Ministerul Agricultorii și Industriei Alimentare (MAIA) a solicitat ajutor financiar din partea Uniunii...

Cum va circula transportul public de Ziua Independenței

Cum va circula transportul public de Ziua Independenței   De Ziua Independenței, troleibuzele și autobuzele din Chișinău vor circula conform orarelor zilei de duminică, anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.