X

Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor comercial din lume, între New York și Sydney

Compania australiană de zbor Qantas a încheiat duminică dimineață testul celui mai lung potențial zbor comercial fără oprire din lume, pornind din New York, cu destinația Sydney și având o durată de 20 de ore, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Zborul Qantas Flight 7879, realizat cu aeronava Beoing 787-9 Dreamliner, având la bord 50 de pasageri, a aterizat în Sydney duminică dimineață, după un zbor de 19 ore și 16 minute. Testul de zbor a verificat impactul pe care durata lungă la bord o are asupra piloților, echipajului și pasagerilor din interiorul avionului.

Citește și : Hong Kong: Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor – VIDEO

„Acesta este un moment istoric pentru Qantas, un moment istoric pentru aviația australiană și un moment cu adevărat istoric pentru aviația lumii”, a declarat directorul general al companiei aeriene, Alan Joyce.

Cu o cerere pentru transportul aerian în creștere și cu o îmbunătățire constantă a performanței avioanelor, aeronavele sunt interesate de mărirea distanțelor pe care le pot acoperi. Asociația pentru Transport Aerian Internațional (IATA) preconizează o creștere a numărului anual de pasageri de la 4,6 miliarde, în acest an, la 8,2 miliarte în 2037.

Citește și : Guvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie

Tags: IATAnew yorkQantasQantas Flight 7879Sydney
Categorii: Știrile zilei