X

Compania Huawei, ‘prea apropiată’ de guvernul chinez pentru a fi de încredere (Patrick Shanahan)

Gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei este “prea apropiat” de guvernul chinez şi este dificil să ai încredere într-o companie care se află în centrul războiului comercial între Beijing şi Washington, a declarat şeful Pentagonului, sâmbătă, la Singapore, citat de AFP, potrivit agerpres.

În opinia ministrului interimar al apărării, Patrick Shanahan, sectorul afacerilor din China este prea apropiat de armată.

Citește și : Exporturile de bere ale berarilor cehi au crescut cu 11% anul trecut

“Când văd această situaţie, este prea riscant. Nu puteţi crede că aceste reţele (de schimb de date) sunt protejate”, a declarat Shanahan la o conferinţă de securitate regională de la Singapore.

Huawei a fost plasată în luna mai de Washington pe o listă de companii suspecte cărora entităţile americane nu le pot vine echipamente tehnologice. Administraţia Trump afirmă că echipamentele Huawei pot fi utilizate de serviciile de informaţii din China pentru a spiona comunicaţiile altor ţări.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, este un fost soldat în armata chineză.

Citește și : Războiul comercial dintre SUA şi China se intensifică: Beijingul a pus la punct o listă neagră a companiilor străine ‘nesigure’

Tags: BeijingChinaPatrick ShanahanPentagonwashington
Categorii: Știrile zilei