X

Compania Kalaşnikov anunţă livrarea anticipată a unui nou lot de puşti AK-12 de nouă generaţie către armata rusă

Compania Kalaşnikov anunţă livrarea anticipată a unui nou lot de puşti AK-12 de nouă generaţie către armata rusă

Compania rusă Kalaşnikov, unul dintre cei mai mari producători de arme din lume, a anunţat marţi livrarea anticipată către armata rusă a unui lot de puşti de asalt AK-12 de nouă generaţie, cu care soldaţii ruşi luptă în Ucraina, şi a indicat că a onorat într-o proporţie de 65% comanda primită din partea armatei pentru anul în curs, relatează agenţia EFE.

“Consorţiul Kalaşnikov a livrat clientului cu un avans considerabil un nou lot de puşti de asalt AK-12 modernizate ale modelului 2023, onorând 65% din comanda statului pentru acest articol în anul 2024”, a transmis compania rusă într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Versiunea modernizată AK-12 a pistoalelor-mitralieră produse de Kalaşnikov este prevăzută cu o vizor telescopic dioptric şi cu un dispozitiv de siguranţă bidirecţional, fiind de asemenea mai uşoară decât versiunile precedente.

Puşca de asalt AK-12 este disponibilă în diferite calibre, prima sa versiune a fost lansată în producţie în anul 2018 şi este considerată cea mai modernă armă de acest tip din dotarea armatei ruse.

Având o greutate de 3,5 kilograme – fără încărcător, care este prevăzut cu până la 60 de cartuşe, în funcţie de calibru – cadenţa sa de tir este de 700 de gloanţe pe minut, cu o rază de acţiune efectivă de până la 440 de metri.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Consorţiul Kalaşnikov este supus sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi de alte ţări în urma invaziei ruse în Ucraina.

Emblematicul AK-47, primul şi cel mai vândut pistol-mitralieră fabricat de Kalaşnikov, a fost adoptat de armatele din 55 de ţări şi a împlinit 75 de ani în iunie.

Tags: AK-12armataKalaşnikovucraina
Externe