X

Compania Trans Oil dă asigurări că nu va admite o criză ulei pe piață

Compania Trans Oil dă asigurări că nu va admite o criză ulei pe piață

Compania „Trans Oil”, din care face parte și întreprinderea „Floarea Soarelui” din Bălți, care și-a sistat recent activitatea, dă asigurări că nu va admite o criză a uleiului pe piață.

Citește și: Centrul „Patriot” s-ar fi instalat în fosta sală de audiență a Președinției

De asemenea, reprezentanții companiei atrag atenția asupra faptului că este vorba despre o sistare temporară a activității impusă de necesitatea „completării rezervelor” și efectuării lucrărilor tehnice.

„La acest moment, e vorba nu de închiderea întreprinderii, ci de sistarea temporară, pe termen scurt, a activității de producere pe perioada  completării rezervelor de materie primă și a efectuării lucrărilor de profilaxie tehnică. Indiferent de sistarea temporară a activității de producere, noi vom asigura integral piața internă a țării cu ulei de floarea-soarelui calitativ în cantitățile necesare”, se menționează în nota emisă de companie.

Precizăm că, acum două zile, cel mai mare producător de ulei din Moldova, întreprinderea Floarea Soarelui din Bălţi a anunțat că-și sistează activitatea, invocând insuficiența materiei prime.

De cealaltă parte, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare anunța că stocul de semințe de floarea soarelui sunt suficiente.

Tags: criza de uleifloarea soareluiTrans Oil
Știrile zilei