X

Companiei care a promis gaz ieftin în Găgăuzia și Orhei – ANRE i-a suspendat licența

Companiei care a promis gaz ieftin în Găgăuzia și Orhei ANRE i-a suspendat licența

ANRE a fost suspendată licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru un termen de 3 luni. Decizia a fost luată astăzi, 22 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de administrație al instituției, informează unimedia

„Decizia a fost emisă în baza sesizării din partea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale  SRL „Vestmoltransgaz” care a informat că, deși furnizorul „Nordgaz Furnizare” S.R.L. încă nu dispune de cantități de gaze injectate sau rezervate în sistemul național al gazelor naturale, acesta a început livrarea neautorizată a gazelor naturale către consumatorii săi, extrăgând volumele din sistemul gazier al Republicii Moldova.

Astfel, se constată o încălcare flagrantă a prevederilor Regulilor pieței gazelor naturale, aprobate prin Hotărârea ANRE nr.534/2019 și ale Legii cu privire la gazele naturale”, comunică ANRE.

Citește și FMI și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu procedura de demitere a ex-șefului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu

În vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale asumate, întreprinderea ,,NORDGAZ FURNIZARE” SRL s-a adresat oficial către operatorii rețelelor de distribuție a gazelor naturale, care activează pe teritoriul R.Moldova.

 În special, au fost expediate cereri de încheiere a contractelor de furnizare a serviciilor de distribuție a gazelor naturale și au fost puse la dispoziție proiectele de contracte relevante.

Compania care a promis gaz ieftin în Găgăuzia și Orhei ANRE i-a suspendat licența

Locuitorii din Găgăuzia ar putea plăti 10 lei pentru un m3 de gaze naturale. Anunțul a fost făcut de bașcana Evghenia Guțul, care a menționat că a fost încheiat un acord cu o companie din Turcia.

Totodată, bașcana a declarat că vor urma negocieri privind livrarea gazelor la preț mai mic și pentru consumatorii din raioanele Orhei și ,,Doamna Guțul poate să aducă gaz, nu știu, în căldare?!”, a declarat într-o notă glumeaţă ministrul Energiei, Victor Parlicov, după ce bașcana Găgăuziei a promis locuitorilor gaz ieftin, comunică ANRE.

Tags: Gagauziagazieftin
Categorii: EconomieȘtirile zilei