X

Companii de transport din Chișinău și Ialoveni, implicate într-un dosar de corupție și contrabandă cu țigări

Companii de transport din Chișinău și Ialoveni, implicate într-un dosar de corupție și contrabandă cu țigări

La 10 septembrie, Centrul Național Anticorupție a efectuat percheziții la sediile mai multor companii de transport din Chișinău și Ialoveni într-un dosar de corupere activă și pasivă, transport ilegal de țigări și alte mărfuri, precum și evaziune fiscală.

Potrivit materialelor urmăririi penale, mai mulți operatori de transport, împreună cu alte persoane necunoscute, sub pretextul desfășurării activității de transport de pasageri, mărfuri și bagaje neînsoțite, au transportat ilegal produse din tutun și alte mărfuri, ocolind controlul vamal și, în consecință, fără achitarea taxelor obligatorii de import/export pentru aceste produse, potrivit infomarket.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Pentru a pune în aplicare schema, suspecții au dat bani funcționarilor guvernamentali care, la rândul lor, au primit recompense ilegale. De asemenea, identitatea funcționarilor nu a fost încă stabilită în cadrul anchetei. Au avut loc 15 percheziții în birourile, locuințele și autoturismele suspecților, 3 persoane au calitatea de suspecți și sunt cercetate în libertate.

Tags: chisinauIalovenitransport
Justiţie