X

Companiile de asigurări din California vor fi obligate să plătească pentru rezidenţii din zonele de risc

Autorităţile din California, un stat afectat cu regularitate de incendii, i-au obligat joi pe asiguratorii privaţi să continue să plătească pentru rezidenţii din zonele de risc, unde aproximativ 800.000 de locuitori sunt ameninţaţi cu pierderea contractelor lor de asigurare, informează AFP, potrivit agerpres.

Pentru a-i convinge pe recalcitranţi, Comisia pentru asigurări din acest stat american a ameninţat că va introduce un moratoriu de un an pentru companiile care refuză să reînnoiască poliţele de asigurare ale locuitorilor din zonele cu riscuri sporite de incendii.

Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Sute de mii de locuitori au fost vizaţi de o creştere a sumelor prevăzute în contractele lor de asigurare sau acestea au fost pur şi simplu anulate, în ultimii ani în California.

Afectat de secetă timp de mulţi ani şi confruntându-se cu o mortalitate ridicată a copacilor, statul California, situat în vestul Statelor Unite, este devastat de incendii violente de pădure, care distrug zeci de mii de hectare.

Potrivit organizaţiilor de protecţie a consumatorilor, refuzul de plată al asiguratorilor sau creşterea primelor anuale ar putea declanşa o pierdere a valorii bunurilor şi o descurajare a cumpărării de poliţe.

Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Potrivit unui raport al departamentului de asigurări din California ce datează din 2017, anumiţi proprietari au fost vizaţi de o creştere de cinci ori a asigurărilor pentru locuinţele lor.

Companiile de asigurări apără decizia creşterii primelor şi refuzul de a reînnoi anumite contracte, explicând că au rambursat în ultimii doi ani peste 24 de miliarde de dolari pentru pagubele provocate de incendiile devastatoare. 

Tags: asiguraricaliforniaincendiiSUA
Categorii: Știrile zilei