Companiile tehnologice arogante trebuie să recunoască răul pe care reţelele sociale l-au făcut copiilor, afirmă prim-ministrul australian

Publicat:

Companiile tehnologice arogante trebuie să recunoască răul pe care reţelele sociale l-au făcut copiilor, afirmă prim-ministrul australian

Directorii executivi din domeniul tehnologiei trebuie să „recunoască” daunele pe care le-au cauzat platformele lor, afirmă prim-ministrul australian, luând în vizor companiile de social media „arogante” şi „necunoscătoare”. Comentariile lui Anthony Albanese vin după ce Meta, care deţine Facebook şi Instagram, a declarat într-o anchetă parlamentară în Canberra că nu crede că social media a dăunat copiilor, potrivit The Guardian, transmite News.ro.

„Meta arată cât de departe de realitate şi cât de aroganţi sunt”, a declarat sâmbătă Albanese reporterilor, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

„Fiecare părinte ştie că social media poate avea un impact dăunător asupra sănătăţii mintale a tinerilor, asupra excluziunii sociale, asupra hărţuirii care poate apărea online, asupra exploatării sexuale care poate apărea într-un mod periculos şi online”.

Antigone Davis, şefa departamentului de siguranţă globală al Meta, a fost unul dintre directorii din domeniul tehnologiei care au participat vineri la ancheta privind social media şi societatea australiană din Canberra, unde a fost întrebată despre impactul social media asupra sănătăţii mintale a tinerilor.

„Nu cred că social media a făcut rău copiilor noştri”, a spus ea. „Problemele de sănătate mintală a adolescenţilor sunt complexe şi multifactoriale”.

Un deputat liberal, Andrew Wallace, i-a spus lui Davis în timpul anchetei: „Nu puteţi fi luată în serios… când spuneţi că produsele Meta nu fac rău tinerilor australieni”.

Davis a mai spus în cadrul anchetei că nu crede că Facebook sau Instagram ar trebui să lanseze sisteme de verificare a vârstei.

Ea a spus că restricţiile de vârstă ar trebui să fie gestionate, mai degrabă, de aplicaţii şi de sistemele de operare decât de reţelele sociale, adăugând că tinerii ar încerca să evite regulile stricte.

Albanese a fost de acord că aceste companii au manipulat publicul australian, afirmând că au demonstrat o „atitudine dispreţuitoare” faţă de preocupările părinţilor.

„De aceea, atunci când părinţii sunt îngrijoraţi de impactul social media, ei vor fi disperaţi că aceşti giganţi ai social media spun „nimic de văzut aici, nicio problemă””, a declarat Albanese pentru Weekend Sunrise. „Există o problemă şi ei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru coeziunea socială”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea Alimentele pe care le consumăm au un impact major asupra creierului, influențând performanțele...

Noutăţile lunii iulie pe Netflix

Noutăţile lunii iulie pe Netflix În iulie, Netflix propune: "Beverly Hills Cop: Axel F.", un film în care poliţistul Axel Foley revine pentru a face...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.