X

Comparaţie marca Juncker: ‘Uniunea Europeană şi Marea Britanie, doi arici îndrăgostiţi’

Uniunea Europeană şi Marea Britanie ar trebui să se trateze unul pe celălalt ca doi “arici îndrăgostiţi” care nu vor să se rănească reciproc, a declarat pentru presa austriacă preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

“Trebuie să fim atenţi, ca doi arici îndrăgostiţi”, a afirmat Juncker întrebat în legătură cu progresul negocierilor privind Brexit-ul, în cadrul unui interviu acordat mai multor cotidiene austriece, între care Die Presse şi Salzburger Nachrichten.

Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

“Când doi arici se îmbrăţişează, trebuie să fie atenţi să nu se rănească”, a mai spus Juncker.

Liderii UE au convenit la summitul informal de la Salzburg că sunt necesare progrese substanţiale cu privire la Brexit până în octombrie, după ce s-a discutat despre un posibil summit final cu privire la Brexit în noiembrie. Ei au respins propunerile Londrei privind frontiera irlandeză şi relaţiile economice post-Brexit, invocând faptul că acceptarea acestor propuneri ar afecta integritatea pieţei unice europene. Data la care Marea Britanie va ieşi oficial din UE este 29 martie 2019.

 

Tags: Comisia Europeană (CE)Jean-Claude Junckermarea britanieuniunea europeana
Categorii: Diaspora