X

Competiţia piramidelor umane a revenit după pandemie

Oraşul spaniol Tarragona a organizat, pentru prima dată de la debutul pandemiei de COVID-19, celebra sa competiţie a piramidelor umane, echipele participante încercând să înalţe turnuri de până la zece niveluri pentru a câştiga titlul pentru cel mai bun “castell”, relatează luni agenţia DPA, potrivit agerpres.

Evenimentul popular se desfăşoară în mod obişnuit la fiecare doi ani în fosta arenă pentru coride din oraşul mediteranean.

Citeşte şi: Peste 180 de ruşi care încercau să scape de recrutare au fost opriţi la graniţă – Black News

Câştigătorii din acest an au fost sportivii din Vilafranca, un oraş celebru pentru piramidele sale umane, conform ziarului Diario de Tarragona.

Acest obicei are o îndelungată tradiţie în Catalonia, în nord-estul Spaniei, unde turnurile umane pot fi văzute la numeroase târguri şi festivităţi locale.

“Castells” au fost incluse de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

Citeşte şi: Tatăl Mahsei Amini nu a primit încă acces la înregistrările oficiale ale cazului – Black News

Deşi aceste turnuri umane se prăbuşesc uneori, participanţii sunt rareori răniţi. De-a lungul istoriei de 200 de ani a acestui obicei, au fost înregistrate doar cinci decese, potrivit relatărilor din media spaniole.

O mare parte a antrenamentului este dedicată evitării prăbuşirii piramidei umane, iar persoanele aflate la bază sunt, de asemenea, antrenate să îi prindă pe ceilalţi.

Tags: cataloniacovid-19piramide umanespaniaTarragonaUNESCOVilafranca
Categorii: Diaspora