Complicele jihadiștilor din atacurile de la Paris a fost încarcerat

Publicat:

Un bărbat, suspectat că a furnizat arme jihadiştilor care au atacat mai multe locuri din Paris pe 13 noiembrie 2015, a fost inculpat şi încarcerat în Belgia la sfârşitul lunii decembrie, a anunţat miercuri Parchetul federal belgian care a confirmat informaţiile apărute în presă, relatează AFP, potrivit agerpres.

În atacuri, în mare parte pregătite din Belgia, au fost ucise 130 de persoane, dintre care 90 în sala de spectacole Bataclan.


Citeşte şi: Poliţia australiană este în alertă maximă după descoperirea unor colete suspecte la ambasadele străine – FOTO/VIDEO

Noul suspect, arestat “înainte de Crăciun”, este acuzat de implicare “în furnizarea (puştilor de asalt) Kalaşnikov” către autorii atacurilor, declarat pentru AFP Eric Van Duyse, purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian.

Potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure, care a dezvăluit informaţiile, “Mohamed E.” a fost inculpat pentru “implicare în asasinatele teroriste” comise pe 13 noiembrie la Paris.

El ar avea legătură cu unul dintre principalii suspecţi încă în viaţă, Mohamed Bakkali, un belgian în vârstă de 31 de ani arestat în Belgia la două săptămâni după atacuri şi predat justiţiei franceze în ianuarie 2018.

Citeşte şi: Congresmenii democraţi îl critică dur pe Trump: ‘I-a luat pe americani OSTATICI’

În această anchetă tentaculară, desfăşurată în comun de magistraţii antiterorism francezi şi belgieni, aspectul privind furnizarea de arme este în prezent “explorat în mod activ”, a adăugat Van Duyse.

Aceste atacuri, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, sunt cele mai sângeroase comise până acum pe teritoriul Franţei.

Trei comandouri formate din nouă jihadişti au ucis 130 de persoane şi au rănit alte 350 la Paris, în sala de concerte Bataclan (90 de morţi), pe terasele mai multor baruri şi restaurante (39 de morţi) şi în apropiere de stadionul Stade de France (un mort).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.