Complicele primarului de Boldurești va fi cercetat în libertate

Publicat:

Complicele primarului de Boldurești va fi cercetat în libertate

Complicele primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un copil din sat, va fi cercetat în stare de libertate, anunță PCCOCS.

Citește și: Consilierul Pântea riscă să fie sancționat contravențional


„În ceea ce-o privește pe cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetat în libertate”, se menționează în nota PCCOCS.

Potrivit portalului PulsMedia.md, care face trimitere la surse apropiate anchetei,  persoana despre care s-a anunțat că l-ar fi ajutat pe Ciochină să mușamalizeze cazul, ar fi medicul stomatolog Ion Andronache,  care este rudă apropiată cu fostul deputat democrat, Vladimir Andronache, vizat în dosarul „Frauda Bancară”.

Complicele primarului de Boldurești va fi cercetat în libertate

Precizăm că, astăzi, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dictat 30 de zile de arest preventiv pentru primarul satului Boldurești, din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină.

Avocatul edilului a cerut eliberarea clientului său sub control judiciar și a invocat că va cere sancționarea factorilor responsabili din poliție pentru publicarea probelor din dosar.

Totodată, el a invocat că inculpatul, adică primarul care a tamponat copilul, are o „stare de sănătate foarte precară”.

Între timp, Mihăiță, băiatul de 14 ani, care a murit pe șosea, după ce a fost lovit în plin și abandonat de primarul Ciochina, a fost înmormântat astăzi.

Precizăm că tragedia s-a produs pe 19 februarie la Boldurești. Minorul a fost lovit în plin de mașina de serviciu al primarului din localitate după care acesta a fugit de la fața locului, lăsând copilul să moară.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat Acuzat de jurnalista Emilia Șercan că ar fi plagiat în teza de doctorat, Mircea Geoană denunță o campanie cu acuzații...

Mii de copii s-au recuperat la taberele de vară din Chișinău

Mii de copii s-au recuperat la taberele de vară din Chișinău În acest sezon estival, în taberele cu sejur de zi din municipiul Chișinău,...

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa O tânără de 24 de ani a fost condamnată la 4 ani de...

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie În cadrul ședințelor plenare din luna iunie Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative. În aceeași perioadă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.