Comportamente stranii ale animalelor, pe fondul temperaturilor extreme din India

Publicat:

Lupte între maimuţe, tigri în sate – seceta şi temperaturile extreme din India au provocat comportamente neobişnuite în rândul animalelor, a informat sâmbătă presa locală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Circa 15 maimuţe au murit, probabil din cauza insolaţiei, după ce s-au luptat pentru acces la o sursă de apă în pădurea din Joshi Baba, a declarat un pădurar pentru mass-media indiană. Aceste lupte reprezintă un comportament “rar şi ciudat pentru erbivore”, a spus el.


Potrivit presei locale, tigrii au părăsit rezervaţiile forestiere în care trăiesc pentru a căuta apă în sate, provocând panică în rândul locuitorilor.

Temperaturile au ajuns săptămâna trecută la 50,3 grade Celsius în oraşul Churu, în Rajasthan.

Citește și: Dodon recunoaște în fața lui Plahotniuc că primea până la un milion de dolari pe lună din Rusia

Căldura a provocat, de asemenea, comportamente violente la oameni. În statul Jharkhand, un bărbat a înjunghiat şase persoane după ce a fost împiedicat să umple cu apă mai multe butoaie dintr-un rezervor public, a informat presa sâmbătă. Vineri, un bărbat de 33 de ani a murit după o luptă similară în statul Tamil Nadu.

În nordul ţării, în statul Uttar Pradesh, în plus faţă de temperaturile foarte ridicate, s-au produs furtuni de nisip. Rafalele de vânt extrem de puternice au distrus case şi au doborât copaci, provocând moartea a 24 de persoane.

Serviciile meteorologice au anunţat alte furtuni de nisip pentru următoarele două zile în India. Anul trecut, în acelaşi stat, mai multe furtuni de nisip au făcut 150 de morţi şi numeroase pagube materiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.