X

Comuniștii ies în stradă! Vor protesta împotriva politicii editoriale a postului public de televiziune

Comuniștii ies în stradă! Vor protesta împotriva politicii editoriale a postului public de televiziune

Comuniștii s-au supărat pe conducerea Companiei Teleradio-Moldova  și anunță proteste.

Ciește și: Usatîi vrea pedepse mai dure pentru actele de violență față de femei

Mai exact, acțiunea de protest va avea loc în fața sediului postului public de televiziune Molodva1. Comuniștii își argumentează nemulțumirea și invocă „încălcarea drepturilor electorale”.

„Conducerea postului de televiziune Moldova 1 a refuzat în mod arbitrar să ofere timp de antenă gratuit pentru discursul electoral al președintelui PCRM, Vladimir Voronin, adresat alegătorilor în perspectiva referendumului constituțional din 20 octombrie 2024, deși acest lucru este prevăzut de lege. Postul public de televiziune, care este obligat să fie vocea tuturor cetățenilor, a ales partea cenzurii încălcând flagrant Codul electoral, care prevede accesul egal al tuturor concurenților electorali la undă.”, argumentează comuniștii.

Precizăm că, astăzi, într-o adresare publică, fostul președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, a criticat vehement organizarea referendumului constituțional în aceeași zi cu alegerile prezidențiale și a calificat acest exercițiu „inutil și periculos pentru stabilitatea țării”.

Tags: alegeriPCRMprotest PCRMprotest TRMreferendum
Știrile zilei