X

Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința solemnă din Parlament

Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința solemnă din Parlament

Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința solemnă din Parlament dedicată Zilei Constituției.

Citește și: Recean în Parlament: „Trebuie să fim realiști…”

Deputații BCS au recurs la acest gest în semn de protest după ce președintele fracțiunii, Vlad Bătrîncea, a ținut un discurs critic în adresa guvernării.

„Despre ce libertate și demnitate vorbim atunci când în stare de urgență se închid zeci de instituții media, fără o decizie finală a instanțelor de judecată. Atunci când statul Republica Moldova deschide instituții noi care au un singur scop și anume pentru instituționalizarea cenzurii… Putem astăzi să vorbim despre alegeri libere și corecte? Putem spune că se respectă dreptul cetățeanului de a vota și de a fi ales. Sunt o sumedenie de probleme care pur și simplu sunt ignorate de către actuala Curte Constituțională”, a menționat Bătrîncea în discursul său.

Precizăm că astăzi Parlamentul s-a convocat în ședință solemnă dedicată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției. Ședința solemnă reunește actuali și foști deputați, foști președinți de țară și de Parlament, foști președinți ai Curții Constituționale, membri ai Comisiei și grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Constituției Republicii Moldova, care au fost implicați direct în elaborarea Legii Supreme a statului.

Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea Supremă a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august 1994.

Tags: Comuniștii și socialiștiiședință solemnă la ParlamenrZiua Constituţiei
Știrile zilei