X

Comunitatea LGBT din Hong Kong se bucură de noi privilegii

Curtea Supremă din Hong Kong a decis joi să acorde drepturi de care se bucură cuplurile căsătorite partenerului de acelaşi sex al unui funcţionar public, într-o victorie majoră pentru drepturile persoanelor LGBT în teritoriul autonom chinez, relatează DPA, potrivit agerpres.

Curtea Finală de Apel a constatat că guvernul din Hong Kong trebuie să extindă drepturile către soţul ofiţerului de imigrări Angus Leung şi să permită de asemenea cuplului să depună o declaraţie fiscală comună.


Citeşte şi: Aproape 150.000 de migranţi au fost arestaţi luna trecută la frontiera de sud a SUA

Deşi căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este legală în Hong Kong, cuplul s-a căsătorit în Noua Zeelandă în 2014.

O instanţă inferioară din Hong Kong a decis anterior că extinderea drepturilor pentru soţul lui Leung ar submina instituţia căsătoriei.

“Cum se poate spune că a-i permite dlui Adams să beneficieze de servicii medicale şi stomatologice ar slăbi instituţia căsătoriei în Hong Kong?”, a scris judecătorul principal Ma în hotărârea sa. “Nu se poate argumenta în mod logic ca orice persoană să fie încurajată să intre într-o căsătorie între sexe opuse în Hong Kong deoarece unui soţ de acelaşi sex i se refuză aceste drepturi (…)”, a adăugat el.

Citeşte şi: Protestatarii din Sudan resping dialogul cu puterea. Numărul morţilor a ajuns la 108

Deşi Hong Kong-ul este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din Asia, teritoriul menţine o atitudine conservatoare faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Opiniile în Hong Kong despre căsătorie sunt de multe ori în contrast cu cele din Taiwan, care a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex la sfârşitul lunii mai, o premieră pentru Asia.

Anul trecut, Curtea Finală de Apel a decis că departamentul imigrării trebuie să extindă vizele acordate soţilor cuplurilor străine de acelaşi sex legal căsătorite în altă parte. 

Tags: Angus LeungCurtea Supremăgayhong kongLGTBtaiwan
Categorii: Știrile zilei