X

Conceptul privind vulnerabilitatea energetică a fost publicat în Monitorul Oficial

Conceptul privind vulnerabilitatea energetică a fost publicat în Monitorul Oficial

Conceptul sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, conceptul a fost modificat, fiind adaptat la ajustările efectuate anterior în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, și anume introducerea a două categorii noi de vulnerabilitate energetică: extremă și primară și acordarea unei compensații sub formă de plată monetară lunară, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Mesaje disperate din Gaza: ‘Scoateți-ne de aici! Vă rog din tot sufletul, suntem oamenii voștri. Suntem români!’ – Stiripesurse.md

Totodată, sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost completat cu un modul nou – „Eco-Voucher”, prin intermediul căruia va fi implementat mecanismul de susținere a programului de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice de către consumatorii vulnerabili.

Conceptul privind vulnerabilitatea energetică a fost publicat în Monitorul Oficial

Modulul „Eco-Voucher” va permite digitalizarea proiectelor de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice și valorificare a surselor de energie regenerabilă, monitorizarea procesului de implementare a acestor programe, evidența centralizată a beneficiarilor de vouchere și a agenților economici participanți la programul „e-Voucher”. Modulul va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică din subordinea Ministerului Energiei.

Vezi aici documentul publicat în Monitorul Oficial

Categorii: Știrile zilei