Concert de muzică rock la Chemnitz împotriva ”urii” propagate de către extrema dreaptă germană

Publicat:

Mai multe trupe de muzică germane participă luni seara la un concert rock la Chemnitz împotriva xenofobiei, sub deviza ”Noi suntem mai numeroşi”, eveniment susţinut de asemenea de către cele mai înalte autorităţi ale statului, care fac apel la germani să se mobilizeze împotriva ”urii” propagate de către extrema dreaptă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Peste 20.000 de participanţi sunt aşteptaţi la acest concert gratuit, pe scenă urmând să urce trupe muzicale locale şi naţionale.


Citește și : Coaliţia militară care intervine în Yemen sub comandament saudit insistă că raidul împotriva unui autobuz cu copii a fost ”legitim”

Prevăzut de acum o săptămână, ”pentru ca oamenii din Chemnitz să nu se simtă singuri”, evenimentul a fost organizat ca reacţie la mai multe manifestaţii ale extremei drepte de o săptămână împotriva străinilor. Locuitorii oraşului au fost şi ei invitaţi, pe reţelele sociale, să participe la ”o manifestare la ferestre”, afişând la balcoanele lor mesaje de toleranţă.

Sâmbătă, mai multe formaţiuni de extrema dreaptă au coborât din nou în stradă în oraşul din Saxonia, reunind circa 8.000 de persoane, pentru a denunţa, ceea ce ele fac neîncetat din 26 august, moartea unui german de 35 de ani, înjunghiat mortal în stradă. Justiţia a arestat un solicitant de azil irakian de 22 de ani, suspectat de omor, şi un presupus complice sirian în acest caz.

În timpul acestei manifestaţii au izbucnit violenţe, soldate cu circa douăzeci de răniţi, ele fiind puternic condamnate de către guvern luni.

Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin

Extrema dreaptă, condusă de partidul Alternativa pentru Germania (AfD), prima forţă de opoziţie din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german), s-a sesizat în legătură cu cazul de omor din Chemnitz pentru a-şi relansa criticile împotriva migranţilor şi a politicii cancelarului Angela Merkel în domeniul migraţiei. Angela Merkel este acuzată că a făcut să crească insecuritatea în ţară primind în 2015 şi 2016 peste un milion de solicitanţi de azil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.