Concertul unei ‘SATANISTE’ din Suedia este ameninţat de catolicii fundamentalişti

Publicat:

Fraţii dominicani din Belgia susţin că au primit în ultimele zile numeroase mesaje de ură în urma programării, într-o biserică din Bruxelles, a două reprezentaţii ale unui concert al unei artiste suedeze considerate “sataniste” şi aflată deja în vizorul catolicilor fundamentalişti din Franţa, informează AFP, potrivit agerpres.

Această comunitate religioasă a decis totuşi să nu renunţe la cele două reprezentaţii programate pentru luni seara ale cântăreţei şi organistei Anna von Hausswolff, care vor avea loc cu casele de bilete închise şi sub supravegherea poliţiei, a declarat pentru AFP unul dintre fraţii dominicani.


Citeşte şi: Îmbolnăvirea cu Omicron ar putea acționa ca ‘un vaccin natural’, spune un om de știință britanic – Black News

“Nu acceptăm genul acesta de dictat”, a subliniat Ignace Berten, în legătură cu cele “câteva zeci de e-mailuri” primite de comunitatea sa în care era denunţată desfăşurarea acestor reprezentaţii într-un edificiu religios. “Chiar dacă artistul este discutabil, marea noastră orgă a fost restaurată cu fonduri publice şi, prin urmare, considerăm că trebuie pusă şi în slujba culturii”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al comunităţii a evocat “mesajele de ură (primite) în valuri” şi “ameninţările în principal anonime”.

Dominicanii au început să fie ţinta acestor mesaje când au anunţat pe reţelele de socializare că au acceptat să găzduiască acest concert organizat de Botanique, un renumit centru cultural din capitala Belgiei.

Biserica lor dispune de o orgă Van Bever cu o estetică romantică “care se potriveşte foarte bine” repertoriului artistei suedeze, conform conducerii Botanique.

Artista în vârstă de 35 de ani, originară din Goteborg, este cântăreaţă, pianistă, organistă şi compozitoare de post-metal şi rock experimental.

Într-una dintre melodiile sale “Pills”, ea evocă dependenţa de droguri şi spune metaforic că “a făcut sex cu diavolul” – ceea ce a transformat-o recent în ţinta fundamentaliştilor la turneul său din Franţa.

Săptămâna trecută, autorităţile din Nantes (vestul Franţei) au fost nevoite să anuleze unul dintre concertele sale. Un videoclip difuzat de mass-media locale arăta un grup de oponenţi blocând intrarea în biserica unde urma să cânte artista.

Citeşte şi: Preşedintele sud-african este bolnav de COVID – Black News

La Bruxelles, Botanique a insistat că această piesă controversată nu figurează în programul celor două reprezentaţii de luni seară, care sunt doar instrumentale.

Din cauza mesajelor de ameninţare, poliţia va asigura siguranţa spectatorilor şi a artistei în timpul reprezentaţiilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.