X

Concertul unui dirijor rus de renume internațional care s-a poziționat împotriva războiului a fost anulat

Un concert de muzică clasică din Sankt Petersburg, la care trebuia să participe Vassily Sinaisky, un dirijor de renume internațional, a fost anulat după ce acesta a fost denigrat de susținătorii lui Putin pentru că a condamnat războiul din Ucraina, anunță BBC, informează mediafax.

Pe site-ul oficial al Filarmonicii Academice din Sankt Petersburg se spune simplu că spectacolul este anulat din cauza „stării de sănătate” a lui Sinaisky.

Citește și : Atacuri aeriene ale armatei ruse au loc în nordul și estul Ucrainei

Site-urile de știri rusești Kommersant și MK notează că Sinaisky a fost atacat pe rețelele de socializare după ce a condamnat invazia rusă din februarie. Criticii săi au cerut ca concertul să fie anulat.

Concertul ar fi trebuit să celebreze cea de-a 140-a aniversare a orchestrei. Sinaisky a mai dirijat anterior Filarmonica BBC.

Într-o declarație de pe site-ul Filarmonicii Janacek din Ostrava, la 28 februarie, acesta a declarat că „evenimentele actuale se simt ca o invazie josnică într-un stat suveran, care provoacă doar durere și tragedie pentru mii de oameni”.

Citește și : Președintele Uniunii Africane: Putin s-a arătat dispus să deblocheze exporturile de cereale ucrainene

 

Tags: DirijorOstravarazboiucraina
Categorii: Diaspora