Concertul unui rapper celebru a fost anulat în Maroc

Publicat:

Un concert al rapperului Booba, programat pe 21 iunie la Casablanca, a fost anulat de autorităţile locale, pe fondul unei campanii de boicotare care îl acuză pe cântăreţul francez de sexism, a aflat marţi AFP de la organizatorii concertului, transmite agerpres.

Confirmând o informaţie apărută pe site-ul revistei marocane Tel Quel, un responsabil cu organizarea concertului a răspuns simplu “da” la întrebarea dacă spectacolul lui Booba a fost anulat.


Citeşte şi: BAIE de SÂNGE la o ceremonie de absolvire a liceului în SUA: Sunt morţi şi răniţi (VIDEO)!

Aceeaşi sursă, care a solicitat anonimatul, a atribuit anularea unui refuz din partea prefecturii Casablanca, unde urma să concerteze rapperul.

Extrem de popular în Maroc, Booba – pe numele real Elie Yaffa – a fost criticat pe reţelele de socializare marocane pentru “remarci degradante la adresa femeilor marocane şi nord-africane” în unele dintre cântecele sale.

Este cazul piesei “E.L.E.P.H.A.N.T”, în care starul vorbeşte despre “mica marocancă” care face sex cu Berlusconi, cu referire la o marocancă poreclită “Ruby”, care a participat la petrecerile “bunga bunga” ale fostului premier italian Silvio Berlusconi pe când era minoră.

O petiţie online pentru anularea spectacolului a adunat circa 4.500 de semnături.

“Marocanii au fost jigniţi să afle că rapperul Booba urmează să cânte în Maroc”, se arată în introducerea petiţiei.

Clubul avocaţilor din Maroc, o asociaţie profesională, a depus o plângere împotriva lui Booba “pentru defăimare şi insulte la adresa femeilor marocane”, a confirmat pentru AFP preşedintele acestuia, Mourad Elajouti, fără a oferi alte detalii.

Apelul la anularea concertului a fost susţinut şi de rapperul francez de origine marocană Maes.

Maes, un fost protejat al lui Booba, şi-a îndemnat pe Twitter urmăritorii să semneze petiţia şi i-a transmis lui Booba: “Să ştii că nu eşti binevenit”.

Citeşte şi: Ruşii se pregătesc de tot ce-i mai rău: Construiesc un adăpost antiatomic la Moscova – Black News

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (PJD, islamist, de opoziţie) a cerut, de asemenea, anularea concertului într-o solicitare parlamentară scrisă adresată ministrului Tineretului şi Culturii.

În 2017, rapperul a susţinut un concert la unul dintre cele mai mari festivaluri din ţară, Mawazine Rythmes du Monde din Rabat. El a atras atunci 100.000 de spectatori, potrivit mass-media locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.