X

Concertul unui rapper celebru a fost anulat în Maroc

Un concert al rapperului Booba, programat pe 21 iunie la Casablanca, a fost anulat de autorităţile locale, pe fondul unei campanii de boicotare care îl acuză pe cântăreţul francez de sexism, a aflat marţi AFP de la organizatorii concertului, transmite agerpres.

Confirmând o informaţie apărută pe site-ul revistei marocane Tel Quel, un responsabil cu organizarea concertului a răspuns simplu “da” la întrebarea dacă spectacolul lui Booba a fost anulat.

Citeşte şi: BAIE de SÂNGE la o ceremonie de absolvire a liceului în SUA: Sunt morţi şi răniţi (VIDEO)!

Aceeaşi sursă, care a solicitat anonimatul, a atribuit anularea unui refuz din partea prefecturii Casablanca, unde urma să concerteze rapperul.

Extrem de popular în Maroc, Booba – pe numele real Elie Yaffa – a fost criticat pe reţelele de socializare marocane pentru “remarci degradante la adresa femeilor marocane şi nord-africane” în unele dintre cântecele sale.

Este cazul piesei “E.L.E.P.H.A.N.T”, în care starul vorbeşte despre “mica marocancă” care face sex cu Berlusconi, cu referire la o marocancă poreclită “Ruby”, care a participat la petrecerile “bunga bunga” ale fostului premier italian Silvio Berlusconi pe când era minoră.

O petiţie online pentru anularea spectacolului a adunat circa 4.500 de semnături.

“Marocanii au fost jigniţi să afle că rapperul Booba urmează să cânte în Maroc”, se arată în introducerea petiţiei.

Clubul avocaţilor din Maroc, o asociaţie profesională, a depus o plângere împotriva lui Booba “pentru defăimare şi insulte la adresa femeilor marocane”, a confirmat pentru AFP preşedintele acestuia, Mourad Elajouti, fără a oferi alte detalii.

Apelul la anularea concertului a fost susţinut şi de rapperul francez de origine marocană Maes.

Maes, un fost protejat al lui Booba, şi-a îndemnat pe Twitter urmăritorii să semneze petiţia şi i-a transmis lui Booba: “Să ştii că nu eşti binevenit”.

Citeşte şi: Ruşii se pregătesc de tot ce-i mai rău: Construiesc un adăpost antiatomic la Moscova – Black News

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (PJD, islamist, de opoziţie) a cerut, de asemenea, anularea concertului într-o solicitare parlamentară scrisă adresată ministrului Tineretului şi Culturii.

În 2017, rapperul a susţinut un concert la unul dintre cele mai mari festivaluri din ţară, Mawazine Rythmes du Monde din Rabat. El a atras atunci 100.000 de spectatori, potrivit mass-media locale.

Tags: BoobaCasablancaconcertE.L.E.P.H.A.N.TElie YaffaMarocPartidul Justiţiei şi DezvoltăriirapRubySilvio Berlusconi
Categorii: Știrile zilei