X

Concurenții electorali vor putea solicita împrumuturi fără dobândă

Concurenții electorali vor putea solicita împrumuturi fără dobândă

Concurenții electorali la alegerile prezidențiale din toamnă pot solicita credite fără dobândă în sumă de 50 000 de lei.

Citește și: Efros transmite condoleanțe familiei pompierului decedat la datorie

O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ultimei ședințe a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Modul de acordare și rambursare a creditelor fără dobândă concurenților electorali în vederea desfășurării campaniei electorale se stabilește prin regulament, aprobat prin ordin al ministrului finanțelor.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a stabilit, în ședința de astăzi, plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate și transferate în contul „Fond electoral” al participanților la referendumul republican constituțional și concurenților electorali la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Astfel, plafonul general la nivel național al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Fond electoral” și utilizate de concurenții electorali în cadrul prezidențiale și de către participanții la referendumul republican constituțional este de 65 830 540 de lei.

Precizăm că alegerile prezidențiale și referendumul constituțional se vor desfășura pe 20 octombrie curent.

Tags: alegeri prezidentialeCECComisia Electorala CentralaConcurenții electoralireferendum constituțional
Știrile zilei