X

Concursul Internațional de Aplicații Mobile ‘e-ICON World Contest’: R. Moldova, locul II pe plan mondial

Concursul Internațional de Aplicații Mobile ‘e-ICON World Contest’: R. Moldova, locul II pe plan mondial

Republica Moldova a obținut un rezultat remarcabil la cea de-a XIV – a ediție a Concursului Internațional de Aplicații Mobile „e-ICON World Contest”, desfășurat în luna august în Coreea de Sud. Echipa Liceului Teoretic „Miron Costin” din Florești, formată din elevele Laura Burduja și Daniela Grosu, sub îndrumarea profesoarei Tatiana Rotari, a fost distinsă cu locul II la nivel mondial.

Competiția a reunit tineri inovatori din 31 de state, care au dezvoltat aplicații mobile menite să susțină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Printre aceste inițiative remarcabile se numără și aplicația „MixTape,” dezvoltată de echipa din Florești în colaborare cu elevii de la Hankuk Academy of Foreign Studies. Scopul principal al aplicației este de a ajuta utilizatorii să își atingă obiectivele educaționale și profesionale, oferindu-le un instrument eficient și personalizat pentru orientarea în carieră, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

„Felicitări pentru victoria remarcabilă obținută în acest concurs! Efortul vostru și dedicarea au dat roade, demonstrând încă o dată că nimic nu este imposibil pentru cei hotărâți. Continuați să străluciți și să inspirați pe toți cei din jurul vostru. Multe realizări și succes în continuare! Suntem ferm convinși că Republica Moldova are viitor datorită vouă, stimați elevi și cadre didactice, și va încurajăm să continuați ascensiunea pe calea performanței, iar noi vom depune, în continuare, tot efortul pentru a dezvolta sistemul educațional și a susține tinerii în dezvoltarea lor”, a transmis un mesaj ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

Ana Chirița, Directoare Proiecte Strategice la ATIC, a subliniat: „Suntem extrem de mândri de performanțele echipei din Republica Moldova. Această realizare nu este doar o victorie personală pentru elevele noastre și pentru doamna Rotari, ci și un simbol al capacității și talentului educațional al țării noastre. Felicit întreaga echipă pentru efortul și dedicarea demonstrată, care reflectă excelentul nivel al educației tehnice din Moldova.”

Aplicația „MixTape”, creată de echipa Liceului Teoretic „Miron Costin” din Florești în colaborare cu elevii de la Hankuk Academy of Foreign Studies, a reușit să impresioneze juriul internațional prin inovațiile sale remarcabile. Aceste funcționalități avansate sunt special concepute pentru a oferi utilizatorilor un suport complet în atingerea obiectivelor lor educaționale și profesionale. Aplicația facilitează un parcurs personalizat în orientarea profesională, începând cu adunarea de informații personale și completarea unei evaluări aprofundate. Pe baza acestora, sunt generate recomandări personalizate care sprijină utilizatorii în stabilirea și monitorizarea direcțiilor lor de carieră, asigurând un progres continuu și adaptat nevoilor fiecărei persoane.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Aplicația dezvoltată de echipă, alături de celelalte câștigătoare, va fi utilizată ca instrument didactic în domeniul educației în Coreea de Sud. De asemenea, „MixTape” va fi promovată și prezentată la Edtech Fair Korea 2024, unde va servi ca exemplu de inovație digitală în educație, având potențialul de a influența și inspira practicile educaționale la nivel global. 

Tags: Coreea de SudICON World ContestMoldova
Externe