Condamnare la închisoare cu executare pentru fostul deputat francez Henri Jibrayel care a jucat la cazinou pe bani publici

Publicat:

Fostul deputat francez Henri Jibrayel, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat marţi la cinci ani de închisoare, din care doi cu executare, pentru că a jucat la cazinou pe bani primiţi de la Adunarea Naţională, informează AFP, potrivit agerpres

Fostul reprezentant socialist al departamentului Bouches-du-Rhone din sud-estul Franţei va putea totuşi să execute detenţia la domiciliu, purtând o brăţară electronică pentru localizare.


Citește și :  Moscova susţine că retorica nucleară a G7 are scopul de a face presiuni asupra Rusiei şi a Chinei

Sentinţa curţii de apel din Aix-en-Provence a fost mai dură decât cea din prima instanţă, menţinând totodată deciziile din 2020 şi 2021 ale tribunalului corecţional din Marsilia, care îi interzisese fostului politician să fie ales timp de cinci ani.

În primul dosar, referitor la organizarea de mini-croaziere pentru bătrâni din circumscripţia sa, în scopuri electorale, Jibrayel a primit trei ani de închisoare, din care un an şi trei luni cu executare, pentru abuz de încredere şi primire de foloase necuvenite, în loc de doi ani şi şase luni, din care zece luni cu executare.

În al doilea, pentru deturnare de fonduri publice – jocurile de noroc cu banii primiţi ca deputat – el fost condamnat acum la doi ani de închisoare, din care nouă luni cu executare, în loc de un an de detenţie, din care şase luni cu executare.

La aceste pedepse se adaugă obligaţia de a returna Adunării Naţionale 18.500 de euro, reprezentând daune materiale şi dobânzile aferente.

Jibrayel, în prezent retras din viaţa publică, a declarat după condamnarea de marţi că intenţionează să facă recurs în casaţie în ambele dosare în care este implicat, pentru a “dovedi că este cinstit”. El recunoscuse deja că este dependent de jocurile de noroc şi ceruse cazinoului să îi interzică accesul.

Avocatul său, Jorge Mendes Constante, a apreciat că pedepsele “sunt disproporţionate în raport cu faptele”. El a susţinut că a demonstrat în instanţă că a fost vorba de simple ieşiri pe mare, respectiv de jocuri de noroc pe banii personali, nu pe fondurile de la Adunarea Naţională.

Citește și :  Nemţii ştiu: Putin NU este slăbit după 15 luni de război!

Judecătorii au reţinut însă că Jibrayel, care urmărea să fie reales, s-a folosit de trei asociaţii din cartierele din nordul Marsiliei, pe care le controla – două având-o ca preşedintă pe asistenta sa parlamentară şi alta de un apropiat – pentru a achita costul voiajelor organizate în mai 2011 şi iunie 2012 pentru circa 1.200 de bătrâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.