Condamnarea lui Roger Stone provoacă o anchetă internă în Departamentul de Justiţie american

Publicat:

Departamentul de Justiţie din SUA a deschis o anchetă internă asupra circumstanţelor din jurul deciziei de a relaxa recomandarea privind sentinţa pentru Roger Stone (foto), prieten vechi al preşedintelui Donald Trump, a confirmat o purtătoare de cuvânt, potrivit Reuters şi agerpres.

“Salutăm această verificare”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec.


Citeşte şi: Legea lui BoJo privind Brexitul TRECE de Camera Comunelor

Analiza inspectorului general al Departamentului de Justiţie vine după ce procurorul Aaron Zelinsky le-a spus membrilor Congresului în cadrul unei audieri din iunie că biroul său a fost supus unei “presiuni puternice de la cele mai înalte niveluri al Departamentului de Justiţie” pentru a relaxa recomandarea privind sentinţa împotriva lui Stone, aliat politic al liderului de la Casa Albă.

“Roger Stone a fost tratat diferit de orice alt inculpat. A beneficiat de şanse de care nu am mai auzit în experienţa mea”, a spus Zelinsky în cadrul audierii din Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor.

El şi alţi trei procurori s-au retras din acest dosar după ce oficiali de la vârful Departamentului de Justiţie au înaintat un nou memoriu privind sentinţa care era mai blând decât recomandarea iniţială de şapte până la nouă ani de detenţie.

În vârstă de 67 de ani, Stone a fost condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei, pentru corupere de martori şi pentru că a minţit Congresul în timpul investigaţiei acestuia asupra amestecului rusesc în alegerile prezidenţiale din 2016.

În iulie, Trump i-a comutat pedeapsa cu închisoarea a lui Stone şi a spus că acesta a fost ţinta unei “vânători ilegale de vrăjitoare”.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în extremitatea estică a Rusiei

Ancheta inspectorului general privind pedeapsa împotriva lui Stone a fost dezvăluită luni de NBC News. Conform relatării, analiza a fost determinată de mărturia lui Zelinsky.

O purtătoare de cuvânt a Biroului Inspectorului General din cadrul Departamentului de Justiţie a pus că nu poate nici confirma şi nici nega existenţa anchetei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un pensionar din Chişinău şi-a înjunghiat mortal chiriaşul

Un pensionar din Chişinău şi-a înjunghiat mortal chiriaşul Un bărbat de 72 de ani din capitală va petrece următorii 9 ani după gratii după ce...

Cu două tone de marfă nedeclarată la vamă

Cu două tone de marfă nedeclarată la vamă Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocamion de model „Scania” ce se...

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează Aveți mare grijă de unde procurați produse alimentare în această perioadă caniculară, avertizează...

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.