Condiţii meteorologice severe în Marea Britanie : Ninsori abundente şi fenomenul “freezing rain”

Publicat:

Meteorologii din Marea Britanie au emis o serie de avertizări pentru ninsori abundente şi fenomenul “freezing rain” (“ploaie îngheţată”), care se vor produce în zone extinse de pe teritoriul acestei ţări pe durata acestui weekend, informează Press Association, scrie Agerpres.

Furtuna Deirdre va genera condiţii meteorologice severe aproape în întreaga ţară şi există riscul producerii unor amânări şi întreruperi în cadrul fluxurilor de transport.


Citește și : Spania: Poliţia a arestat trei tineri care administrau un site neonazist

Şase coduri galbene şi de ambră (două dintre cele trei coduri britanice de vreme severă, n.r.) acoperă aproape tot teritoriul Marii Britanii, cu excepţia Londrei şi regiunii South East, unde sunt aşteptate ploi abundente.

Un nou cod de ambră a fost emis sâmbătă pentru fenomenul “freezing rain” şi o perioadă prelungită de ninsori abundente în Scottish Borders, una dintre cele 32 de subdiviziuni administrative ale Scoţiei.

O altă avertizare prevede condiţii de viscol, care riscă să provoace întreruperi ale fluxurilor de transport şi pagube la nivelul infrastructurii din subdiviziunea administrativă Northern Scotland de sâmbătă până duminică dimineaţă.

O a treia alertă de ambră prognozează un fenomen amplu de “ploaie îngheţată”, care va cuprinde mai întâi Munţii Penini din sudul Scoţiei şi va ajunge apoi până în zona centrală a Scoţiei.

Met Office a avertizat că aceste fenomene meteorologice severe reprezintă “un pericol pentru viaţă” şi includ un risc sporit de accidentări, întrucât generează suprafeţe deosebit de alunecoase.

Trotuarele şi pistele pentru biciclişti vor deveni foarte repede impracticabile, din cauza formării subite a “gheţei negre” – fenomen meteorologic asemănător poleiului, ce constă în depunerea unui strat subţire, omogen şi transparent de gheaţă.

Furtuna Deirdre va genera şi condiţii periculoase de trafic, urmând să cauzeze cel mai probabil coliziuni rutiere, închiderea unor drumuri şi autostrăzi şi întârzieri ale mijloacelor de transport.

Citește și : Ucraina: Mii de persoane s-au adunat la Kiev pentru a sprijini crearea unei Biserici ortodoxe independente

Meteorologii britanici se aşteaptă ca fenomenul “freezing rain” să dureze între sâmbătă după-amiază şi cel puţin până duminică dimineaţă.

O alertă galbenă de ploi abundente şi vânturi puternice, ale căror viteze vor ajunge până la 112 kilometri pe oră, va rămâne în vigoare pentru Irlanda de Nord, sud-vestul Angliei şi regiunea South Wales până sâmbătă seară la ora locală 18:00.

Un alt cod galben de ninsoare şi polei a fost emis pentru aproape tot teritoriul Angliei şi Scoţiei şi va rămâne în vigoare timp de 24 de ore, începând de sâmbătă de la ora locală 09:00.

Un cod galben de vânt puternic a fost emis pentru Northern Isles şi mai multe zone din regiunea scoţiană Caithness.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

Temperaturi mai scăzute și ploi, anunță meteorologii

Temperaturi mai scăzute și ploi, anunță meteorologii În acest sfârșit de săptămână avem parte de o vreme cu temperaturi ușor mai scăzute față de zilele...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.