Noua conducere a Partidului Comunist Chinez va fi prezentată miercuri

Publicat:

Noua conducere chineză va fi prezentată miercuri, la finalul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist la putere, a anunţat agenţia Xinhua, citată de AFP. 

Membrii Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez (PCC) “se vor întâlni cu presa miercuri dimineaţă” (ora Beijingului), a anunţat agenţia oficială de presă, în timp ce aproape 2.300 de membri ai Congresului încheie marţi o săptămână de lucrări în cadrul monumental al Palatului Poporului din Beijing.


Secretarul-general al PCC, Xi Jinping, ar urma să obţină fără probleme un nou mandat de cinci ani la conducerea celei mai populate ţări din lume.

Xi Jinping, ales în 2012 pentru un prim mandat de cinci ani, ar urma să fie desemnat de cei aproape 200 de membri ai noului Comitet Central, un fel de parlament al PCC, ales în timpul Congresului.

Comitetul Central alege un Birou Politic de 25 de membri în rândul cărora se află membrii permanenţi, cercul deţinătorilor adevăratei puteri în China. Comitetul în exerciţiu număra şapte membri, printre care Xi Jinping şi premierul Li Keqiang.

Observatorii se aşteaptă ca Xi Jinping, care a promis “o nouă era a socialismului după model chinez” miercurea trecută la deschiderea Congresului, să îşi consolideze puterea pe fondul acestei tranziţii, plasându-şi colaboratorii în Biroul Politic.

Favoare fără precedent de la Mao Zedong, fondatorul Republicii Populare, Xi Jinping şi-ar putea vedea înscrisă “Gândirea” sa, chiar numele în carta PCC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut...

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie 6 iulie este a 187-a zi a calendarului gregorian și a 188-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile zilei de...

Horoscop 6 iulie 2024

Horoscop 6 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii nu vor să aibă de-a face cu rutina. Vor să încerce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.