Confidenta lui Park Geun-hye, fostă preşedinte a Coreii de Sud, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

Publicat:

Confidenta din umbră a fostei preşedinte sud-coreene , care s-a aflat în centrul unui scandal de corupţie ce a zguduit elita politică şi de afaceri din ţară şi a dus la căderea şefei statului, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, a anunţat marţi un tribunal din Seul, potrivit Reuters şi AFP, conform agerpres.

Choi Soon-sil este fiica unui misterios lider religios. Ea a fost timp de decenii o prietenă foarte apropiată a lui Park Geun-hye, până într-acolo încât a fost numită de mass-media sud-coreene drept ‘Rasputin’ feminin pentru influenţa pe care ar fi avut-o asupra fostei preşedinte.


Citeşte şi: Operaţiune antitero în Sinai. 10 morţi şi 400 de arestaţi

Procurorii au cerut o sentinţă de 25 de ani de închisoare pentru Choi Soon-sil, care a fost acuzată de coerciţie, corupţie, trafic de influenţă şi abuz de autoritate pentru că s-a folosit de legăturile sale cu fosta preşedintă pentru a obţine câştiguri personale.

Ea a profitat de “legăturile sale vechi” cu fosta şefă a statului pentru a constrânge mari companii să ofere fonduri unor fundaţii aflate sub controlul său, potrivit judecătorului Kim Se-yoon.

În total, ea a acceptat 14 miliarde de woni (10,5 milioane de euro) din partea Samsung, cea mai mare companie sud-coreeană, şi din partea Lotte, gigant al vânzărilor cu amănuntul, şi “s-a amestecat puternic în afaceri de stat”, a adăugat magistratul.

“Este extrem de vinovată”, a mai spus el, adăugând că ea nu a dat niciun semn de regret.

Tribunal din districtul central din Seul a mai decis marţi că Shin Dong-bin, preşedintele grupului Lotte, este vinovat de corupţie şi l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a dispus arestarea lui imediată.

Citeşte şi: Partidul Social Democrat german îşi numeşte la conducere pentru prima oară o femeie

Un fost consilier al lui Park Geun-hye, Ahn Jong-beom, a fost de asemenea condamnat la şase ani de închisoare.

Park Geun-hye a fost demisă din funcţia de preşedinte în martie anul trecut după ce a fost suspendată, iar acum este în închisoare. Ea este judecată sub acuzaţiile de corupţie, abuz de putere şi coerciţie. Fosta preşedintă a negat orice nereguli. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni Mai multe târguri vor fi organizate în sectoarele Capitalei, anunță Primăria Chișinău, în weekendul...

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.