Confruntări între protestatari şi forţele de ordine la Paris şi în alte oraşe din Franţa

Publicat:

Confruntări între manifestanţi şi agenţii forţelor de ordine au avut loc joi în Paris şi în alte oraşe din Franţa, în cursul protestelor faţă de controversatul plan de creştere a vârstei de pensionare, aprobat prin asumarea răspunderii Guvernului, informează mediafax.

În Paris, au avut loc confruntări în Piaţa Republicii, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene. Aproximativ 200 de persoane au fost controlate de agenţii forţelor de ordine, pentru prevenirea violenţelor. Cel puţin cinci demonstranţi au fost reţinuţi, potrivit postului BFMTV.


Citește și : CUTREMUR puternic în Turcia

Angajaţii rafinăriilor TotalEnergies din Normandia se opun activ acţiunilor de rechiziţionare a instalaţiilor, decise de Guvern în contextul grevelor frecvente.

Şi în oraşele Nantes şi Bordeaux au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine. În Bordeaux sunt aproximativ 18.000 de manifestanţi, conform autorităţilor, deşi sindicatele au raportat circa 50.000 de oameni. Unele grupuri au atacat forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene, potrivit cotidianului Le Monde. Au fost raportate violenţe şi în oraşele Rennes şi Lorient.

 

În total, în Franţa au loc 240 de proteste faţă de legea pensiilor, cu participarea a 600.000-800.000 de persoane.

Preşedintele Emmanuel Macron, care şi-a atras critici dure din partea opoziţiei şi a sindicatelor pentru că a susţinut că “mulţimea nu are legitimitate”, vrea implementarea planului de reformare a sistemului pensiilor până la sfârşitul acestui an.

Citește și : Antony Blinken pledează pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO

Guvernul Elisabeth Borne a adoptat planul controversat de reformare a sistemului pensiilor prin asumarea răspunderii, evitând votul Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului. Două moţiuni de cenzură depuse de opoziţie au fost respinse. Opoziţia insistă pentru demisia Guvernului Elisabeth Borne, susţinând că nu mai are legitimitate, dat fiind că una dintre moţiuni a fost respinsă la limită. Opoziţia va contesta reforma pensiilor la Consiliul Constituţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.