X

Congo: Peste 120 de decese în condiţii suspecte într-o zonă la graniţa cu Uganda (ONU)

Autorităţile din nord-estul Congo au anunţat că peste 120 de persoane strămutate, 93 dintre acestea având vârsta sub 15 ani, au decedat în condiţii suspecte într-o zonă la graniţa cu Uganda, în lunile martie şi aprilie, potrivit unui raport ONU, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Cei decedaţi au prezentat adesea simptome de anemie şi febră. Persoanele în cauză au fost strămutate la Kandoyi, din provincia Ituri, un oraş în care au fost primite peste 4.000 de persoane strămutate de la mijlocul lunii februarie, se arată în documentul citat.

Citește și : Spania : Parlamentul regional catalan va dezbate sâmbătă învestirea a lui Joaquim Torra, succesorul lui Carles Puigdemont

“În acest moment încă nu a fost efectuată oficial o anchetă epidemiologică de către departamentul de sănătate din districtul Biringi”, se arată în raport.

În acest an provincia Ituri a fost afectată de violenţe de când preşedintele Joseph Kabila a refuzat să se retragă la sfârşitul mandatului său, în 2016, ceea ce a provocat tensiuni politice şi revolte.

Populaţia din Congo este afectată, de asemenea, de malnutriţie şi în această săptămână a fost semnalat şi un focar de Ebola în altă regiune, în jurul oraşului Bikoro, nord-vestul ţării.

Tags: anchetă epidemiologicăcongoIturiKandoyiONUUganda
Categorii: Știrile zilei