Congresul Civic cere demisia Alei Nemerenco

Publicat:

Congresul Civic cere demisia Alei Nemerenco

Deputatul Mihail Poleanschi susține că astăzi, 14 decembrie, Congresul Civic va ieși în fața Ministerului Sănătății pentru a protesta și a cere demisia Alei Nemerenco.

Este o prostie să lichidezi Spitalul Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Să nu ne spună Nemerenco povești despre reorganizare. Știm ce este asta din experiență”, scrie Poleanschi pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.


Citeşte şi: R. Moldova are nevoie de un procuror Cattani

Acesta susține că, în timp ce Parlamentul dezbate bugetul de stat, „Nemerenco, în loc să se ocupe de sănătate, se bucură de călătoriile de afaceri în străinătate, de unde vine cu mesaje pretențioase, jignitoare și înșelătoare pe pagina sa de Facebook”.

„Ala Nemerenco este ministrul lichidării sistemului de sănătate din țară. Ea ar trebui să fie demisă și dezonorată”, a punctat deputatul Mihail Poleanchi.

Angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile au organizat o manifestație la Guvern în semn de protest față de decizia autorităților privind reorganizarea instituției medicale.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Congresul Civic cere demisia Alei Nemerenco

Potrivit expertului în sănătate publică Mihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său, ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.

De asemenea, după ce aproximativ 200 de angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile au organizat o manifestație la Guvern, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa Ministrul Culturii din Slovacia, Martina Šimkovičová, a învinuit comunitatea LGBTQ+ pentru...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei Ciclistul norvegian Andre Drege a murit sâmbătă, în timpul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.