Congresul SUA respinge ‘respectuos’ oferta administraţiei Trump de a-i testa rapid pe parlamentari

Publicat:

 Într-un mesaj comun extrem de rar, liderii democrat şi republican ai Congresului Statelor Unite au respins sâmbătă “respectuos” oferta administraţiei Trump de a-i testa rapid pe senatorii care vor reveni la Washington săptămâna viitoare în pofida pandemiei de COVId-19 şi a măsurilor de izolare, notează AFP, scrie agerpres.

Mari adversari politici, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au afirmat într-un comunicat comun că “Congresul doreşte să trimită în continuare resurse instituţiilor aflate în prima linie”, cum sunt spitalele.


Citește și : Coronavirus în Franța: 24.760 de decese în total

Cei o sută de senatori americani, a căror medie de vârstă este ridicată, se vor întoarce luni la Washington pentru o şedinţă în plen după vacanţa parlamentară începută la sfârşitul lui martie şi prelungită din cauza pandemiei.

Mai mulţi parlamentari au revenit punctual în această perioadă pentru a aproba planurile de relansare a economiei americane, grav lovită de criza coronavirusului.

Capitala federală americană se află sub ordin de izolare până la 15 mai.

Nancy Pelosi a făcut cunoscut că cei aproape 435 de membri ai Camerei nu se vor întoarce, cel puţin săptămâna viitoare, urmând recomandările medicului Congresului.

Administraţia Trump a anunţat vineri că trimite în Senat dispozitive portabile care permit diagnosticarea rapidă a cazurilor de COVID-19.

Sâmbătă dimineaţă, Donald Trump a scris pe Twitter că “există o capacitate extraordinară de testare pentru senatori la Washington”. “De asemenea pentru Cameră, care urma să revină dar nu face asta din cauza lui Nancy P. nebuna”, a adăugat preşedintele american, afirmând că vor fi instalate dispozitive de testare portabile produse de compania Abbot Laboratories.

“Congresul este recunoscător pentru oferta generoasă a administraţiei de a amplasa rapid capacităţi de testare la Capitoliu”, sediul Congresului, “dar declinăm respectuos această ofertă deocamdată”, au răspuns cei doi lideri ai Congresului, Nancy Pelosi şi Mitch McConnell.

Citește și : Rata de contagiune cu noul coronavirus este sub 1 în Suedia

Parlamentarii vor urma recomandările autorităţilor sanitare şi ale medicului Congresului “până când aceste tehnologii mai rapide vor deveni accesibile pe scară largă” americanilor, au adăugat ei.

Cea mai grav afectată ţară de pe glob cu circa 66.000 de morţi, SUA au înregistrat peste 1,12 milioane de cazuri, la o populaţie de aproape 330 de milioane de locuitori, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia a distrus 39 de drone ucrainene

Rusia a distrus 39 de drone ucrainene Rusia a distrus în cursul nopţii 39 de drone ucrainene, majoritatea deasupra unor regiuni de la graniţa cu...

Doi moldoveni au murit în Italia, iar altul este în stare critică n urma unui accident

Doi moldoveni au murit în Italia, iar altul este în stare critică n urma unui accident Doi tineri moldoveni, în vârstă de 20 și 25...

Reales preşedinte în Venezuela, Maduro promite ”pace, stabilitate şi dreptate”, dar opoziţia susţine că ea a câştigat cu 70%

Maduro promite ''pace, stabilitate şi dreptate'', dar opoziţia susţine că ea a câştigat cu 70% Nicolas Maduro a promis ''pace, stabilitate şi dreptate'' într-un discurs susţinut...

Moldovenii marchează Ziua Constituției

Moldovenii marchează Ziua Constituției Moldovenii marchează astăzi Ziua Constituției. Se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii Supreme. Citește și: Doi moldoveni și-au găsit moartea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.