X

Conservatorii lui Boris Johnson pierd surprinzător într-un scrutin parţial

Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a pierdut vineri controlul într-o circumscripţie parlamentară considerată un fief al său, o înfrângere surprinzătoare interpretată ca un vot de blam al electoratului împotriva unui lider afectat de crize şi scandaluri, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Candidata Partidului Liberal Democrat (centru), Helen Morgan, a câştigat alegerile din North Shropshire cu o diferenţă de aproape 6.000 de voturi, într-o circumscripţie unde conservatorii obţinuseră cu 23.000 de voturi în plus în 2019.

Citeşte şi: Elon Musk spune că el și familia lui sunt vaccinați, dar că obligativitatea vaccinării este o ‘eroziune a libertății’ – Black News

‘În această seară, locuitorii din North Shropshire au vorbit în numele poporului britanic. Ei au spus tare şi clar: ”Boris Johnson, petrecerea s-a terminat”’, a declarat Helen Morgan în discursul său de după anunţarea rezultatelor.

Conservatorii câştigaseră aproape toate alegerile anterioare în această zonă cu precădere rurală din centrul Angliei, de când circumscripţia a fost creată în forma sa actuală în 1983.

Citeşte şi: Fostul premier slovac a fost ARESTAT – Black News

Schimbarea majoră în opţiunile electoratului intervine într-un moment în care Boris Johnson se confruntă cu critici pe mai multe fronturi, inclusiv în urma relatărilor că staff-ul său a ţinut petreceri de Crăciun anul trecut, când ţara era în lockdown.

Scrutinul din North Shropshire a fost convocat după ce mandatul a rămas vacant prin demisia parlamentarului conservator în funcţie, găsit vinovat că a încălcat regulile privind lobby-ul plătit.

Tags: Boris JohnsonHelen MorganlockdownNorth ShropshirePartidul Conservator
Categorii: Externe