X

Conservatorii polonezi conduc detaşat în sondaje

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, este susţinut de 45% din electoratul polonez, relevă un nou sondaj de opinie, realizat de institutul CBOS şi dat publicităţii marţi de site-ul thenews.pl, potrivit agerpres.

Sprijinul popular pentru PiS, care a preluat puterea executivă după victoria în alegerile de la finalul lui 2015 din Polonia, a scăzut totuşi cu două puncte procentuale faţă de luna octombrie.

Citeşte şi: Tot mai multe guverne folosesc reţelele sociale ca instrument de manipulare

Partidul de opoziţie Platforma Civică (PO, liberal) deţine 17% în preferinţele electoratului polonez, în creştere cu un punct procentual faţă de octombrie. Pe poziţia a treia în sondajul CBOS se află formaţiunea de extremă dreapta Kukiz’15, cu 8% din preferinţele alegătorilor, aceasta fiind urmată de partidul Nowoczesna (Modern), cu 5% din preferinţele electoratului polonez.

Sondajul mai arată că niciun alt partid polonez nu ar trece pragul de 5% din voturi necesar pentru a accede în parlament.

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 2-12 noiembrie pe un eşantion reprezentativ de 1.016 alegători polonezi, care au fost întrebaţi ce formaţiune ar susţine dacă ar avea loc alegeri parlamentare în prima jumătate a acestei luni.

Tags: conservatoriKukiz'15liberal)Nowoczesna (Modern)Partidul Lege şi Justiţie (PiS)Platforma Civică (POPoloniavarsovia
Categorii: Diaspora