Un consilier regional din Sicilia a fost arestat la câteva zile după ce a fost ales

Publicat:

Un consilier regional din Sicilia a fost arestat pentru fraudă fiscală, la doar câteva zile după ce a fost ales pe o listă a coaliţiei de dreapta condusă de Silvio Berlusconi, câştigătoare în scrutinul de duminică din regiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

În vârstă de 45 de ani, Cateno De Luca, ales pe o listă a Uniunii de Centru (UDC, de centru-dreapta), este în arest la domiciliu.


Manager al unei firme, el este suspectat, împreună cu Carmelo Statta, preşedinte al Federaţiei micilor întreprinderi de la Messina, în nord-estul Siciliei, că a pus la cale un sistem de evaziune fiscală bazat pe facturi false. Prejudiciul pentru Fiscul italian a fost evaluat la 1,75 milioane de euro.

Citeşte şi: SCANDAL uriaş în UK. Activităţile Prinţului Charles apar în ‘Paradise Papers’. Casa Regală reacţionează prompt

“UDC a aflat din mass-media de arestarea lui De Luca. Le-am cerut tuturor candidaţilor UDC şi mişcărilor care sunt asociate Uniunii un extras de cazier judiciar. Avem încredere în justiţie (…) şi suntem convinşi că De Luca va putea să îşi clarifice faptele şi să îşi demonstreze nevinovăţia”, a precizat UDC într-un comunicat.

Conform cotidianului La Repubblica, De Luca era deja urmărit penal pentru fapte datând din perioada când a fost primar, între 2003 şi 2011, al micii localităţi Fiumedinisi, în apropiere de Messina, ale cărei lucrări publice au fost atribuite unei firme de construcţii pe care el o conducea.

Parchetul a cerut cinci ani de închisoare împotriva sa şi patru ani împotriva fratelui său Tindaro, însă verdictul primei instanţe nu a fost stabilit încă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.