X

Consiliera Popa îl acuză pe Ceban de „minciună”

Consiliera Popa îl acuză pe Ceban de „minciună”

Consiliera PAS în Consiliul Municipal Chișinău, Svetlana Popa, îl acuză pe primarul Ion Ceban de „minciună”, în contextul în care, administrația municipală invocă că „actuala guvernare impune Chișinăului sarcini, dar fără acoperire financiară”.

Fapt pentru care, administrația locală a renunțat la finanțarea grupelor cu program prelungit și salarizarea asistenților personali din Chișinău, calificând aceste măsuri drept „optimizare”.

De cealaltă parte, consilierii PAS din CMC îl acuză pe primar de „minciună” și spun că de trei ani încoace, administrația centrală a tot majorat volumul transferurilor în bugetul local.

„Din 2021 până în 2024, transferurile de la bugetul de stat a fost majorate cu peste 1 miliard de lei. Pentru educație avem o creștere de peste 1,5 miliarde de lei. Pentru drumuri și infrastructură, bugetul practic s-a dublat… Este pentru prima dată în istoria politicii moldovenești, când o guvernare, oferă mai multe alocații pentru drumuri și votează un buget dublu pentru un primar care nu aparține acelui partid politic.  Cu toate acestea, Ion Ceban spune că bugetul pentru Chișinău a fost micșorat de Guvernare. Ceea ce este o minciună”, a declarat consiliera PAS, Zinaida Popa.

În cadrul ultimei ședințe de la primărie, Ion Ceban a reiterat că va insista, în continuare, ca în bugetul municipal să rămână 50% din contribuțiile anuale ale Chișinăuienilor, care se cifrează la circa 23 de miliarde de lei.

La ora actuală, bugetului municipal îi revin 13% din această sumă.

Tags: CMCIon CebanZinaida Popa
Știrile zilei