Consilierii lui Trump consideră că editorialul din NY Times ar putea să fie un risc pentru securitatea naţională

Publicat:

Administraţia Trump a avertizat că editorialul anonim din New York Times în care un membru al administraţiei susţine că lucrează pentru a-l ţine sub control pe preşedinte ar putea fi un risc la securitatea naţională, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

„Vom afla dacă a avut loc o activitate ilegală. Cred că grija preşedintelui este că acest individ ar putea avea responsabilităţi privind securitatea naţională”, a declarat vicepreşedintele Mike Pence pentru Fox News.


Citește și : Trump salută defilarea militară fără rachete balistice intercontinentale din Coreea de Nord

De asemenea, consiliera Kellyanne Conway a declarat: „Ar putea să fie un risc pentru securitatea naţională. Depinde de ce a mai fost divulgat de către acest individ… Oricine ar face aşa ceva, nu putem şti de ce mai este capabil.”

Editorialul anonim a fost publicat miercuri în New York Times şi a fost atribuit unui oficial „important” din administraţia Trump. În articol, autorul descrie cum „multe persoane din echipa preşedintelui au jurat că vor face tot ce pot pentru a prezerva instituţiile democratice şi să ţină sub control pornirile lipsite de judecată ale lui Trump.”

Trump a numit editorialul ca fiind o „trădare”.

Pence a declarat duminică pentru CBS că este „100% convins că nimeni din staff-ul preşedintelui nu a fost implicat în editorialul anoniim.”

Citește și : Kabul: Șapte morți și 24 de răniți în urma unui atentat sinucigaş la comemorarea asasinării lui Massoud

Trump a declarat vineri că procurorul general, Jeff Sessions, ar trebui să afle identitatea celui care a scris editorialul.

Preşedintele a precizat că dacă persoana respectivă are acces la chestiuni de securitate naţională, nu îl vrea prezent la astfel de întâlniri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie își produce propria insulină după un transplant de celule stem

O femeie își produce propria insulină după un transplant de celule stem O femeie de 25 de ani din Tianjing, China, diagnosticată cu diabet de...

Trump ameninţă să dea Google în judecată dacă ajunge preşedinte, pe care-l acuză de favorizarea lui Harris la căutări

Trump ameninţă să dea Google în judecată dacă ajunge preşedinte, pe care-l acuză de favorizarea lui Harris la căutări Donald Trump ameninţă să dea Google...

Prețul ChatGPT Plus s-ar putea dubla până în 2029

Prețul ChatGPT Plus s-ar putea dubla până în 2029 Abonamentul ChatGPT Plus ar putea ajunge la 44 de dolari pe lună până în 2029, conform...

Evenimentele Zilei de 29 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 29 septembrie în Istorie 29 septembrie este a 272-a zi a calendarului gregorian și a 273-a zi în anii bisecți. 93 zile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.