X

Consilierii municipali din Chișinău susțin referendumul și parcursul european al Republicii Moldova

Consilierii municipali din Chișinău susțin referendumul și parcursul european al Republicii Moldova

Consilierii municipali au reiterat angajamentul comun de a susține referendumul din 20 octombrie și parcursul european al Republicii Moldova. Declarația care conține asemenea deziderat a fost aprobată marți la ședința CMC, cu 36 de voturi pentru, transmite IPN.

„Noi, membrii Consiliului Municipal, în virtutea responsabilității de a contribui la creșterea nivelului de trai al comunității, ne exprimarăm sprijinul ferm și angajamentul de a contribui la procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest obiectiv de țară poate fi îndeplinit doar prin solidaritate și dezideratul comun al tuturor forțelor politice și sociale ale țării, inclusiv cu participarea administrației publice localeˮ, a citat din declarație consilierul municipal PAS Zinaida Popa, potrivit ipn.md.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

În documentul CMC se menționează că rolul consilierilor și primarilor aleși este de a promova interesele comunității și de a soluționa problemele colectivităților locale. „Uniunea Europeană timp de decenii a fost un partener de nădejde al țării, oferind dezinteresat sprijin logistic și financiar. Cu susținerea financiară a țărilor europene și partenerilor europeni am renovat grădinițe și școli, am reparat drumuri, am modernizat spitale, am plătit compensații, am restaurat obiecte de patrimoniul culturalˮ, se arată în document.

Consilierul municipal MAN Corneliu Pîntea a declarat că ideea de integrare europeană a Republicii Moldova nu aparține unei persoane sau unui partid politic, dar, în primul rând, cetățenilor, respectiv trebuie să devină o idee națională. „Nouă, politicienilor, ne reveni, în primul rând, rolul de avea puterea de convingere a cetățenilor Republicii Moldova ca să aleagă opțiunea cea mai bunăˮ, a subliniat Corneliu Pîntea.

Declarația a fost votată în lipsa consilierilor socialiști.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Tags: chisinauCMCreferendum
Politică