Consilierul american H.R. McMaster s-a întâlnit cu purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Erdogan

Publicat:

Consilierul american pe probleme de securitate naţională H.R. McMaster s-a întâlnit cu purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în contextul tensiunilor recente privind situaţia din Siria dintre cele două ţări, scrie Reuters.

Turcia a lansat atacuri împotriva Unităţii de Protecţie a Poporului (YPG), o organizaţie paramilitară kurdă, în zona Afrin a Siriei. Turcia consideră YPG un grup terorist, dar grupul face parte din forţele militare susţinute de americani pentru a lupta împotriva ISIS, potrivit news.ro .


Erdogan a promis că va elimina gruparea din zona graniţei cu Turcia, o mişcare care ar putea pune forţele militare turce în conflict direct cu trupele americane aflate la faţa locului.

Citește și : SUA : Un elicopter s-a prăbuşit în Marele Canion. Trei persoane au murit

Discuţiile dintre McMaster şi purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, au loc cu câteva zile înainte de vizita Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson.

„În cadrul întâlnirii, a fost reconfirmat parteneriatul strategic de lungă durată dintre Turcia şi SUA şi au fost discutate priorităţile celor două ţări”, a declarat o sursă apropiată administraţiei prezidenţiale americane.

Cei doi au analizat evoluţiile regionale, factorii care au dus la deteriorarea relaţiilor dintre cei doi aliaţi, precum şi noi modalităţi de a combate terorismul.

Săptămâna trecută, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că îi va transmite lui Tillerson în timpul vizitei sale că cele două ţări trebuie să îşi reconstruiască relaţia de încredere reciprocă. Încă nu a fost stabilită o dată oficială pentru vizita lui Tillerson.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.