X

Consilierul Pântea riscă să fie sancționat contravențional

Consilierul Pântea riscă să fie sancționat contravențional

Consilierul municipal din partea MAN, Corneliu Pântea, riscă să fie sancționat contravențional.

Citește și: Primarul de Boldurești ar fi bolnav, iar avocatul contestă „publicarea probelor din dosar”

Asta după ce consilierii municipali din partea PAS au depus o plângere la Consiliul pentru egalitate și cer examinarea declarațiilor lui Pântea, din cadrul ultimelor două ședințe ale Consiliului Municipal Chișinău (CMC), prin „prisma Codului Contravențional”.

Consilierii PAS s-au referit la scandalul care a marcat ultimele ședințe ale CMC în contextul în care consiliera Zinaida Popa a blocat tribuna, iar consilierul MAN, ales președinte de ședință, desfășura ședința în pofida protestelor manifestate de colega sa.

„Am avut parte de acțiuni care nu fac față CMC. Atunci, a fost ales președinte de ședință omul lui Ceban, care și-a permis mult mai mult decât era necesar, or, a făcut declarații discriminatoare la adresa altor colegi din cadrul CMC. Noi condamnăm asemenea comportament și declarații discriminatoare”, au declarat consilierii PAS.

De asemenea, semnatarii plângerii au cerut ca aleșii locali să fie responsabilizați și să poartă răspundere pentru declarațiile pe care le fac în raport cu alți colegi.

Tags: Consiliul pentru EgalitateCorneliu PânteaMAN -PASscandal CMCZinaida Popa
Știrile zilei