X

Consiliul Audiovizualului a amendat un studio TV privat cu 61 mii de lei pentru ‘insuficiență’ de programe autohtone

Consiliul Audiovizualului a amendat un studio TV privat cu 61 mii de lei pentru insuficiență de programe autohtone

Amendă de 61 mii de lei pentru un studio TV privat din Republica Moldova. Acesta a difuzat la postul de televiziune Global 24, proiect care îi aparține, un număr mic de programe autohtone. Informația a fost comunicată pe 24 mai de reprezentanții Consiliului Audiovizualului. 

Instituția audiovizuală a anunțat că furnizorul postului de televiziune „Global 24″ a fost sancționat cu 61 000 de lei pentru insuficiența de programe autohtone, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

„Fondatoarea serviciului de televiziune „Global 24″, Instituția Privată Studio de Televiziune „Viziunea Liberă”, a fost amendată cu 61 000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ce țin de produsul local. În perioada monitorizată, „Global 24″ a difuzat programele: „Fii sănătos”, „Secretele lumii”, „Сам себе доктор”, „Новости GLOBAL 24″ (ru), „Новости GLOBAL 24- Итоги недели (ru)” „Погода” (ru), „Восток/Запад” (ru), acestea constituind cu peste 12 ore mai puțin conținut local decât ar fi urmat să aibă postul. Amenda a fost de 17 000 de lei”, au precizat reprezentanții Consiliului.

Instituția a adăugat că programele în primă difuzare au alcătuit cu aproximativ 5 ore mai puțin decât prevede legea, proporția produsului autohton în orele de maximă audiență a fost cu aproximativ 15 ore mai mică. Și în aceste cazuri, sancțiunile s-au ridicat la 17 000 de lei.

În același timp, a menționat Consiliul, postul a difuzat cu aproape două ore mai puține programe în limba română. Amenda a fost de 10 000 de lei.

Citeşte şi: Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei

esp.md a scris anterior, cu referire la Media Azi, că proiectul postului TV Global 24 aparține studioului TV privat „Viziunea Liberă”, înființat în luna martie 2021. Șefia companiei declara că Global 24 nu va difuza filme și muzică dar se va concentra pe conținut informațional și analitic.

Tags: amendaConsiliul AudiovizualuluiMoldovastudio TV
Diverse