Consiliul Audiovizualului a sancționat mai multe posturi TV pentru reflectarea campaniei electorale

Publicat:

Consiliul Audiovizualului a sancționat șase furnizori de servicii media cu două avertizări publice și cu șapte amenzi în sumă de 60.000 de lei pentru abateri privind reflectarea campaniei electorale.

Potrivit CA, perioada de monitorizate a fost 30 octombrie – 3 noiembrie. Astfel, au fost supuse controlului 13 servicii media audiovizuale de televiziune.


Citește și : Energia electrică se ieftinește

Este vorba despre „Moldova 1”, „Găgăuzia TV”, „Cinema 1”, „Jurnal TV”, „Exclusiv TV”, „TVR Moldova”, „PRO TV Chișinău”, „Vocea Basarabiei TV”, „TV8”, „R Live TV”, „TVC 21”, „Canal Regional” și „N4”.

Astfel, două servicii media audiovizuale de televiziune nu au asigurat informarea corectă la reflectarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, iar patru posturi TV au reflectat concurenții electorali în alte programe audiovizuale decât cele cu caracter electoral.

Conform acestor prevederi, în programele de știri și actualități, subiectele cu caracter electoral sunt incluse la rubrica specială „Electorala”, evidențiată prin semnale acustice sau vizuale unice la început și la final.

În acest sens, posturile TVC 21 și TVR Moldova au primit avertizare publică, iar TV8, Jurnal TV, N4, Exclusiv TV și TVC 21 au fost amendate cu sume de la 5.000 până la 15.000 de lei.

Citește și : Alți nouă moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd Muzicianul britanic a respins ideea unei posibile reuniuni a...

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională Instanța supremă din Japonia a decis că sterilizarea forțată este neconstituțională. Decizia a fost anunțată...

‘Beetlejuice Beetlejuice’ va deschise Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2024

'Beetlejuice Beetlejuice' va deschise Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2024 "Beetlejuice Beetlejuice", mult aşteptata continuare a comediei horror cu accente fantasy a regizorului...

Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul

Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite cu elicopterul de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.