Consiliul Europei verifică transparenţa financiară a Vaticanului

Publicat:

Experţi ai Consiliului Europei vor evalua, începând cu finalul lunii septembrie, nivelul de transparenţă financiară al activităţilor Vaticanului, a anunţat vineri un reprezentant al Sfântului Scaun, potrivit dpa şi agerpres.

Vizita experţilor din comitetul Moneyval (specializat în combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului) este considerată un test-cheie pentru progresul Vaticanului în acest domeniu.


Citeşte şi: Doi foşti preşedinţi din Panama sunt inculpaţi pentru spălare de bani

”Echipa de evaluare Moneyval este de aşteptat să-şi înceapă inspecţia la Sfântul Scaun şi Cetatea Vaticanului pe 29 septembrie 2020”, a spus preşedintele Autorităţii pentru informaţii financiare a Vaticanului (AIF), Carmelo Barbagallo.

Misiunea Moneyval la Vatican ar fi trebuit să se desfăşoare în luna aprilie, dar acest lucru nu s-a putut întâmpla din cauza pandemiei de COVID-19.

”Inspecţia este extrem de importantă. Rezultatele ei pot determina modul în care Vaticanul este perceput de comunitatea financiară” internaţională, a adăugat Barbagallo.

Citeşte şi: 20 de saudiţi sunt judecaţi în Turcia pentru asasinarea lui Jamal Khashoggi

În raportul său anual, AIF a menţionat că a primit 64 de informaţii despre activităţi financiare suspecte în 2019, faţă de 54 în 2018 şi 150 în 2017.

În cursul anului trecut, AIF a suspendat trei tranzacţii în valoare de 240.000 de euro, a îngheţat un cont bancar cu 179.000 de euro şi în 15 cazuri a predat procurorilor din Vatican potenţiale probe privind infracţiuni financiare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.