Consiliul ONU pentru Drepturile Omului îşi SUSPENDĂ sesiunea; CDU îşi amână congresul în Germania

Publicat:

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a decis suspendarea vineri a sesiunii sale aflate în desfăşurare la Geneva şi care urma să se încheie peste o săptămână, transmite DPA, potrivit agerpres.

Decizia ‘a ţinut cont de evaluarea recentă a OMS’, a declarat trimisul austriac Elisabeth Tichl-Fisslberger, preşedintele în exerciţiu al Consiliului, după ce OMS a declarat miercuri seară că focarul global de coronavirus a ajuns la nivelul unei pandemii.


Citeşte şi: Grecia confirmă primul deces de coronavirus

În Elveţia, numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns joi la 645, iar agenţia sanitară federală a indicat că ar putea introduce noi măsuri pentru limitarea epidemiei, precum interzicerea evenimentelor culturale şi sportive.

Şi din Germania a fost anunţată joi amânarea unui eveniment politic important, congresul la care Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, urma să-şi aleagă noul lider pe 25 aprilie.

Citeşte şi: SUA nu mai lasă picior de european să-i calce pragul

O nouă dată de desfăşurare nu a fost propusă deocamdată, au menţionat sursele citate de DPA.

Congresul extraordinar fusese convocat după decizia liderei CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, considerată succesoarea Angelei Merkel, de a nu candida pentru funcţia de şef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021, precum şi de a demisiona la şefia formaţiunii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.