X

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului îşi SUSPENDĂ sesiunea; CDU îşi amână congresul în Germania

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a decis suspendarea vineri a sesiunii sale aflate în desfăşurare la Geneva şi care urma să se încheie peste o săptămână, transmite DPA, potrivit agerpres.

Decizia ‘a ţinut cont de evaluarea recentă a OMS’, a declarat trimisul austriac Elisabeth Tichl-Fisslberger, preşedintele în exerciţiu al Consiliului, după ce OMS a declarat miercuri seară că focarul global de coronavirus a ajuns la nivelul unei pandemii.

Citeşte şi: Grecia confirmă primul deces de coronavirus

În Elveţia, numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns joi la 645, iar agenţia sanitară federală a indicat că ar putea introduce noi măsuri pentru limitarea epidemiei, precum interzicerea evenimentelor culturale şi sportive.

Şi din Germania a fost anunţată joi amânarea unui eveniment politic important, congresul la care Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, urma să-şi aleagă noul lider pe 25 aprilie.

Citeşte şi: SUA nu mai lasă picior de european să-i calce pragul

O nouă dată de desfăşurare nu a fost propusă deocamdată, au menţionat sursele citate de DPA.

Congresul extraordinar fusese convocat după decizia liderei CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, considerată succesoarea Angelei Merkel, de a nu candida pentru funcţia de şef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021, precum şi de a demisiona la şefia formaţiunii. 

Tags: Angela MerkelAnnegret Kramp-KarrenbauerConsiliul ONU pentru Drepturile OmuluiElisabeth Tichl-FisslbergergenevagermaniaUniunea Crestin-Democrata (CDU)
Categorii: Diaspora