X

Consiliul de Securitate al ONU suplimentează cu 900 de militari misiunea de pace din Republica Centrafricană

  Consiliul de Securitate al ONU a votat miercuri în unanimitate o prelungire cu un an a misiunii sale de pace în Republica Centrafricană, ce va fi consolidată cu 900 de militari şi va trebui să fie mai mobilă şi mai reactivă, relatează agerpres .

În baza rezoluţiei adoptate, elaborată de Franţa, forţa este autorizată să desfăşoare pe teren până la 11.650 de persoane, între care 2.080 de poliţişti şi 480 de observatori militari.

Această suplimentare a Misiunii de pace a ONU (Minusca) a fost cerută de secretarul general al ONU Antonio Guterres, care a avertizat împotriva unui risc de epurare etnică în ţară.

Citiți și : Regulile Uniunii Europene privind migrația încălcate în continuare de Polonia, Ungaria și Cehia

Rezoluţia ar trebui să permită ONU să oprească ‘spirala violenţelor şi să recreeze o dinamică pozitivă în Republica Centrafricană’, a afirmat ambasadorul francez la ONU, François Delattre.

Washingtonul, care încearcă să diminueze costurile operaţiunilor de pace ale ONU, a indicat recent că nu se opune ‘din principiu unei creşteri modeste a numărului de trupe pentru Minusca în condiţiile în care militarii suplimentari acordă un sprijin real’ misiunii.

Tags: Consiliul de SecuritatefrantaONURepublica Centrafricanăunanimitate
Categorii: Știrile zilei